Dróntechnológia Hírek

Négy új világrekord született a HighGreat drónshowján

Nem akármilyen légi bemutatónak lehettek szemtanúi a szerencsések szeptemberben. A HighGreat kínai dróngyártó vállalat ugyanis nem kevesebb, mint négy új Guinness-rekordot állított fel, elképesztő látványelemeket felvonultatva, egyszerre 5.164 drón repülését koordinálva.

drónshow Guinness-rekord

Amit a grandiózus rekordkísérlet kapcsán tudni érdemes

A sencseni székhelyű HighGreat Innovation Technology Development háza táján egészen május óta készültek arra a virtuóz showra, amit most szeptemberben sikerült megvalósítaniuk. A rekordok felállítása mellett a bemutató másik célja a cég technikai vívmányainak reprezentálása volt.

Kétség sem férhet hozzá, hogy a projekt sikeresnek mondható. “Büszkék vagyunk rá, hogy négy Guinness-rekordot sikerült felállítanunk. Az eseménnyel egészen újfajta formátumot szerettünk volna létrehozni a drón mutatványokhoz. Integrálva a technológiát, a művészetet és a kreativitást.” – mondta el Li Chenliang, a HighGreat vezérigazgatója.

A 13.000 négyzetméteres dróngyártó bázissal rendelkező HighGreat éves kibocsátása eléri az egymillió drónt, és ők rendelkeznek a világ legnagyobb, 60.000 pilóta nélküli légijárműből álló drónképző flottájával.

Lássuk a számok nyelvén, miben merült ki a négy világrekord

Guinness-rekord lett a legnagyobb számú, egyszerre repülő 5.164 drón, és az 5.184 légijármű által összeállított legnagyobb fénykép is.

Korábban még nem volt példa arra sem, hogy egyetlen drónbemutató keretei között 88 különböző alakzatot sikerüljön létrehozni és szintén a HighGreat védjegyének mondható immáron a leghosszabb, 26 perc 26 másodperces drónshow kivitelezése is.

A szeptemberi drónshow célja kifejezetten az új Guinness Word Record címek megszerzése volt. Viszont nézőként is lenyűgöző élményt jelentett a drónokkal megalkotott látványelemeket szemlélni: a brutális méretű hirdetőtábla-szerű mozaik képeket és a látványosabbnál látványosabb formációkat, amelyek között oroszlán, többszörösen átívelő híd és egy óriási csavarodó sárkány is elkápráztatta a nézőket.

„Hiszünk a környezetbarát megoldásokban, a technológiai áttörésekben és a művészi innovációban. Úgy gondoljuk, hogy a HighGreat a közeljövőben még több látványos és lenyűgöző drónshow-t hoz majd tető alá” – jelentették be a cég részéről.

Szólj hozzá