Drónok kora

Nagy drónos kérdezz-felelek – Ötvös Sándor

Ötvös Sándort mindig is érdekelte a fotózás és az új perspektívák, ezért rendkívül gyorsan beszippantotta a légifotózás világa, kérdezz-felelek cikksorozatunkban erről beszélgettünk vele.

os

GO2FLY: Mióta reptetsz drónokat és miért kezdted el?

Ötvös Sándor: 2015 karácsonyán indult nálam a drónozás, amikor is barátnőmtől megkaptam első drónomat egy Syma X5C személyében.

G2F: Hobbinak vagy munkaként indult a drónozás?

ÖS: Hobbiként indult és első sorban most is az. Az utóbbi években annyi változott, hogy szinte az összes többi hobbimat kiszorította…

G2F: Egyedül, társakkal vagy tanfolyamon sajátítottad el a drónreptetés, légi fényképészet fortélyait?

ÖS: Autodidakta módon sajátítottam el a legfontosabb dolgokat, sokat olvasva és még többet kísérletezve. Nagyon sokat tanultam és tanulok mind a mai napig hazai és nemzetközi drónos csoportok/közösségek fórumaiból.

DJI 1875 ED2 wm

G2F: Milyen drónt és kiegészítőket használsz, mik a fejlesztési terveid?

ÖS: Jelenleg egy Mavic Air-t használok, de volt már Phantom 3 Pro-m és Spark-om is. Ami a fejlesztéseket illeti, folyamatban van egy Mavic 2 Pro beszerzése.

G2F: Miről és hogyan készült a kedvenc drónfelvételed?

ÖS: Huhh, ez nehéz kérdés. Mindig változik az aktuális kedvencem. Tavaly Katalóniában a tengerparton egész szerencsésen sikerült elcsípnem egy pillanatot, még épp a vihar előtt. Avval a fotóval elégedett vagyok. Ezen kívül, például Barcelona emblematikus Eixample negyede fölött készült képem is a legkedvesebbek között van. Mostanában Ausztriában repülök elég sokat. Onnan is sok kedves fotót tudnék sorolni, a hazai helyszínekről nem is beszélve.

G2F: Mi inspirál, milyen tényezőket veszel számba egy-egy helyszín kiválasztásánál?

ÖS: Elég sokat utazok, itthon is és külföldön is. Igazából nálam az utazás része a hobbinak. Igyekszem minél változatosabb témákat megörökíteni és olyan pillanatokat elcsípni, melyek valamiért megismételhetetlenek. Persze ez elég ritkán jön össze…

DJI 2196 PANO ED2 wm

G2F: Milyen drónos munka / felvétel elkészítése szerepel a bakancslistádon?

ÖS: Pár éve rövid ideig Tajvanban éltem. Egészen elképesztő hely. Sajnos akkor még nem volt drónom. Mindenféleképpen szeretnék visszamenni drónnal együtt. Ezen kívül Izlandnak is bérelt helye van a bakancslistámon…

G2F: Jársz-e drónos közösségbe, ismersz-e ilyen társaságokat?

ÖS: Számos drónos Facebook csoport tagja vagyok, melyekbe napi rendszerességgel járok vissza.

G2F: Hogyan képzeled el a drónozást 10-15 év múlva?

ÖS: Végtelen repülési idő és 80 km hatótáv.

Szólj hozzá