Hírek

Nagy-Britanniában az Amazon drónokkal fogja kiszállítani a rendeléseket

Nagy-Britanniában az Amazon hamarosan drónokkal fogja kiszállítani a rendeléseket, így a rendelés leadását követő egy órán belül kézhez kapják majd a vásárlók a terméket.

Majdnem egy évtizede annak, hogy az Amazon alapítója, Jeff Bezos bemutatta a tervét a drónok szállításra való felhasználásáról. Most a technológiai óriáscég nagyon közel van ahhoz, hogy be is vesse őket: a hírek szerint az Egyesült Királyságban már a jövő évtől drónok szállíthatják ki a csomagokat. Az Amazon az elmúlt évben két amerikai helyszínen próbálta ki a futurisztikus szállítási szolgáltatást, és most bejelentették, hogy már az Egyesült Királyságban is tervben van a bevezetése. A vállalat közlése szerint a vásárlók akár 2,25 kilogrammos termékeket is rendelhetnek, amiket drónok segítségével 60 perc alatt kiszállítanak.

amazon2

Az Amazon által használt MK30-as drónmodell egy raktárból indulva szállítja a vásárlói csomagokat a készülék belsejében, majd a magasból ledobja azokat. A drónt propeller hajtja, amely a drónt a kijelölt pontig motorozza, majd parancsot ad a ledobásra. Ez azt jelenti, hogy a törékeny tárgyakat és a drága, súlyos berendezéseket, például laptopokat és más elektronikai cikkeket nem lehet drónokkal szállítani.

amazon3

Az Amazon az Egyesült Államokban egy harmadik helyszínen, valamint Olaszországban is bővíti drónos kézbesítési szolgáltatását a brit bevezetés mellett.

A legfrissebb jelentések szerint a Prime Air – a drónos repülések szolgáltatása – az Egyesült Államokban való indulás óta mindössze néhány száz kiszállítást végzett. Bennfentesek szerint ez egy olyan játékterv része, amelynek célja, hogy ellenőrizzék a szolgáltatás működését, mielőtt nemzetközi szinten is bevezetnék.

amazon1

David Carbon, az Amazon Prime Air alelnöke elmondta: “Közel egy éve szállítunk csomagokat drónnal Kaliforniában és Texasban. “Biztonságos, megbízható kézbesítési szolgáltatást építettünk ki, és nagyon szorosan együttműködtünk a szabályozó hatóságokkal és a közösségekkel. Ezt az együttműködést a jövőben is folytatni fogjuk” – tette hozzá.

Szólj hozzá