Dróntechnológia

Megújult a TTA M6E-1 permeteződrón

A világ vezető ipari dróngyártója, a TTA frissítette 10 literes permeteződrónját, a TTA M6E-1-et. A típus jelenleg a 6. generációnál tart és több tízezer példány dolgozik a földeken világszerte.

A TTA M6E-1 Európában is több ezer hektáron bizonyított már, és hazánkban is számos kísérletben tették próbára a legkülönfélébb szántföldi, szőlő és gyümölcsös kultúrákban. A 10 literes permeteződrón óránkénti hektárteljesítménye 4-5 hektár, amit akár teljesen automatikus üzemmódban képes is feldolgozni.

TTA M6E 1

A most bemutatkozó verzió új, közel 10%-kal hatékonyabb motorokat, és robosztusabb, ám halkabb propellereket, valamint új ESC-ket (a motorok sebességét szabályozó elektronika) kapott. Az új motorok amellett, hogy hatékonyabbak, a port is jobban tűrik elődeiknél, köszönhetően az újratervezett, szűkebb szellőzőnyílásoknak.

A TTA M6E-1 esetében korábban is rendelhető volt a nagy távolságból működő FPV munkakamera és a sötétben történő munkavégzést lehetővé tévő nagyteljesítményű LED reflektorok, mostantól azonban minden drón alapfelszereltségben tartalmazza ezt a modult. A kamera amellett, hogy élőképet sugároz a telefonra vagy táblagépre, amelyen a drón applikációja fut, lehetővé teszi a felvételek és képek rögzítését.

TTA

A 16000 mAh-s intelligens akkumulátorokról eltűntek a töltéshez szükséges nyílások és a balanszkábel ezentúl magán az akkumulátoron helyezkedik el, így a töltéshez a jövőben csak egy kábelre lesz szükség a korábbi kettő helyett. A szigetelés módja is változott, így a TTA intelligens akkumulátorok mostantól még nagyobb folyadékállóságot biztosítanak felhasználóiknak. Az új típusú akkumulátorok kompatibilisek a korábbi töltőkkel is.

A hazai forgalmazó tájékoztatása szerint a gyártó 2020-tól már csak a megújult TTA M6E-1 modelleket szállítja.

Forrás: Clue Drone – Clue PR Kft.

Szólj hozzá