Hírek

„Maradjatok otthon a lezárás alatt!” – figyelmeztet egy drón

A Spanyol rendőrség drónokkal figyelmezteti az embereket: „Maradjatok otthon a lezárás alatt!”.

Miután az utóbbi napokban a koronavírus fertőzötteinek száma ugrásszerűen megnőtt, Spanyolországban is vészhelyzetet hirdetett a kormány, és arra utasította az ország lakosságát, hogy maradjanak otthon és kerüljék el a felesleges közlekedést. Március 15-ig bezárólag Spanyolországban 7700 fertőzöttről tudtak, 288 halálos áldozattal, azóta a szám 15000 fertőzött és 640 elhunyt.

A BBC News vasárnapi felvételein jól látszanak a kihalt madridi utcák, valamint a járőröző drónok. A drónokat irányító rendőrtisztek hangszórókon keresztül tájékoztatják a városlakókat. A felvételen hallani, ahogy az egyik tiszt azt a figyelmeztetést adja át az embereknek, hogy hagyják el a közparkokat és mindenki menjen haza. Korábban Kína is alkalmazta a drónos tájékoztatást, amint azt a videó szintén bemutatja.

A DRONELIFE beszámol arról, hogy az emberek vegyesen fogadták ezt a tájékoztatási módszert, sokan a Twitter-en zavarónak nevezték a drónokat, amik George Orwell 1984 című disztópiájára emlékeztették őket, míg mások dicsérték a kormány erőfeszítését, hogy egy biztonságos, emberi kontaktust nélkülöző módszert választottak a nép informálására.

Forrás: Business Insider, DRONELIFE
Videó: BBC News

Szólj hozzá