Hírek

Majdnem kilencszáz drón száll fel vasárnap este Budapesten

A Szent István-napi programsorozat részként vasárnap este minden eddiginél több, majdnem kilencszáz drón száll fel a fővárosban a Tűz és fények játéka elnevezésű programelem során – tájékoztatták a szervezők szombat délután az MTI-t.

A tájékoztatás szerint a Tűz és fények játéka részeként 34 ezer pirotechnikai effekt, grandiózus fényjáték, épületfestés, tűz alkotta úszó virágszőnyeg, lézershow és több száz drón óraműpontos repülése lesz látható.

Az idei drónshow különlegessége, hogy két helyszínen összesen 896 drón repül majd a magasba, különféle alakzatokat formálva a magyar történelem jelképeiből.

A drónok két szakaszban fognak repülni: az első flottában 152 darab, míg a másodikban 296 darab drón kapott helyett. A drónok a Duna fölötti égbolton 285 méteres magasságig repülnek majd fel. A létrehozott alakzatok szélessége 106 és 264 méter között váltakozik, legalacsonyabb pontjukon pedig 77 méterig süllyednek.

A drónbemutató két helyszínén, a Parlament és a Petőfi híd fölött szinkronban zajlik majd, így a látogatók Budapest számos pontjáról láthatják az előadást. A nézők biztonságát 130 méter hosszú drónháló garantálja a Petőfi hídnál.

A közlemény idézi Botond Szabolcsot, a Visual Europe Group vezérigazgatóját, aki szerint a nézőknek lehetőségük lesz egy olyan, Magyarországon egyedülálló előadást megtekinteni. aminél minden mozzanatot, elemet másodpercre pontosan terveztek meg annak érdekében, hogy a lehető leglátványosabb, legizgalmasabb legyen.

A drónok programozásakor számos tényezőt vettek figyelembe az időjárási viszonyoktól kezdve a zenén és a tűzijátékok füstjén át egészen a felszállási hely és az előadási helyszín közt megtett távolságig – tette hozzá.

A Szent István-napi programsorozatról részletes információk a szentistvannap.hu weboldalon és a rendezvénysorozat mobilapplikációjában érhetők el.

Forrás: MTI

Szólj hozzá