Hírek

Kiosztották a SkyPixel 2018. drónfotós és videós díjait

Eredményt hirdettek a 2018. évi SkyPixel – a világ legnagyobb drón rajongótáborát magáénak tudó közössége – által szervezett légifotó és videó versenyen. Az évente megrendezett verseny során több kategóriában díjazzák a legjobb profi és amatőr indulókat.

skypixel

Fénykép kategóriában a fődíjat Deryk Baumgärtner német fotós nyerte a franciaországi Mont Saint Michel-ről DJI Mavic Pro drónnal készített lélegzetelállító felvételével.

A beküldött videók közül összesítettben Ain Raadik Kalandozások: pillanatok és emlékek gyűjteménye c. három perces felvétele bizonyult a legjobbnak, amely új-zélandi, ausztrál és japán tájakon játszódik, és lebilincselő képsorokkal mutatja be az utazásai során érintett szebbnél szebb helyeket.

A SkyPixel oldalán a nyertes képeken kívül erdélyi vonatkozása miatt javasoljuk megtekinteni az „Út a felhők között Romániában – Transzfogarasi Út, a világ egyik legszebb útja” c. alkotást (melyet Dragoș Asaftei készített Phantom 4 Pro drónnal), valamint Ignácz Szabolcs számos gyönyörű, szintén erdélyi ihletésű képét.

A verseny győztesei és a további rengeteg gyönyörű alkotás megtekinthető a SkyPixel weboldalán.

Szólj hozzá