Hírek

Kétszáz drónos légtérsértés volt a Parlament környékén

Több mint 1,2 millió belépő személy, 400 ezer potenciálisan veszélyes postai küldemény, félezer tűzriasztás, 200 tiltott légtérben drónozás, 168 házelnöki program, 43 fegyelemsértés, 20 adatlopás-megelőzés – ezek az Országgyűlési Őrség tavalyi tevékenységének főbb számai. amelyet a hvg.hu részletezett.

parlament

Mi most csak a portálunk profiljának megfelelően azt emeljük ki a cikkből, hogy „sok gondot okoz az őrségnek az engedély nélkül használt drónok kezelőivel szembeni intézkedés is – ilyenből tavaly kétszáznál több volt, pedig a tilalomra táblákkal is felhívják a figyelmet. Tudni kell, hogy a Parlament és az említett három őrzött irodaház, vagyis a „négy védett objektum” környezetében, az épületektől 200 méteres távolságban pilóta nélküli légi járművekre vonatkozó Iégtérkorlátozás van érvényben”.

A 2022-es beszámoló kitér az anyagiakra is. Eszerint az Országgyűlési Őrség eredeti költségvetése 4,5 milliárd forint volt, de ezt év közben 6,9 milliárdra emelték. Az őrség tényleges létszáma tavaly decemberben 425 fő volt, az év folyamán 28-an léptek be a testületbe és 19-en távoztak.

A jelentés kitér a 2022-es technikai fejlesztésekre is. Beüzemelték az új, arcfelismerős beléptető rendszert, korszerűbb csomagvizsgáló és behatolásvédelmi rendszert, és a robbanóanyag-detektálót, a Parlament dunai oldalán pedig új infraérzékelőket és hőkamerákat üzemeltek be.

Szólj hozzá