Hírek

Izreali hibrid drón a spanyol hadseregben

A spanyol hadsereg sikeresen tesztelte a „Rooster” hibrid drónt. Egy kanonai gyakorlat alkalmával városi környezetben egy épület átvizsgálására használták az Izraelben gyártott drónt. Az elsődleges cél az épület átvizsgálása volt, hogy aztán biztonságosan behatolhasson a kommandós egység.

Robotican drone

A résztvevő katonák biztosították az alsó emeletet, míg a Rooster feladata az volt, hogy átvizsgálja a felső emeleteket, és valós idejű képeket közvetítsen a katonáknak a tovább haladáshoz.

Egy másik gyakorlat forgatókönyve szerint a drón az épület tetején lévő lyukon keresztül hatolt be, miközben az épülettől két kilométerre lévő kezelő irányította a drónt.

A Robotican által kifejlesztett Rooster egy hibrid drón, ami gurul mint egy robot és repül mint egy drón egyaránt alkalmas beltéri vagy földalatti felderítő küldetésekre, vagy légi bevetésre.

Akár 90 percig is üzemelhet barlangokban, törmelékek között, alagutakban és katasztrófa helyszíneken. A drónt körül vevő „ketrec”, a repülés közbeni ütközésektől védi, míg a földön azon gurulva tud haladni.

Szólj hozzá