Hírek

Hollandia: újabb Reaper drónokat rendel

A Holland Királyi Légierő (RNLAF) megduplázza az általa beszerzett MQ-9A drónok számát, így a rendelés összértéke négyről nyolcra nő.

holland

Syracuse, 5 november 2019. Op Syracuse, Hancock ANGB, vindt de opleiding plaats van technisch personeel voor de MQ-9 Reaper, het onbemande vliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht.

Az első négy MQ-9A Block 5 Reapert és a kapcsolódó földi vezérlőállomásokat 2022-ben szállították le az RNLAF-nak. Az MQ-9A-t a General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI) tervezte és fejlesztette.

„Megduplázzuk az MQ-9A Reaperek számát, hogy növelhessük tengeri és szárazföldi hírszerzési, felderítési, megfigyelési (ISR) kapacitásunkat” – mondta Jan Ruedisueli alezredes, az RNLAF 306-os századának parancsnoka, akik az új MQ-9A drónokat üzemeltetik.. „Az MQ-9A-k külső elektronikus hírszerző egységeket, kommunikációs relét, tengeri radarokat kapnak” – tette hozzá

Az MQ-9A Block 5 akár 27 órát is a levegőben tölthet. 240 csomós sebességre képes és 40 000 láb magasságig képes emelkedni. A 3850 font (1746 kilogramm) hasznos teherbírás, a hosszú élettartam, a tartós megfigyelési képesség és a Full-Motion Video, valamint a szintetikus apertúrájú radar (SAR) ütőképes harci drónná teszi szárazföldi és tengeri bevetéseken is.

A rendkívül megbízható repülőgép, az MQ-9A Block 5 hibatűrő repülésvezérlő rendszerrel és háromszoros redundáns repüléselektronikai architektúrával van felszerelve. Úgy tervezték, hogy megfeleljen és felülmúlja a személyzettel rendelkező repülőgépek megbízhatósági szabványait.

Szólj hozzá