Hírek

Hőkamerával és gázsugárzásmérővel felszerelt drónt kapott egy amerikai tűzoltóság

Helena város az Amerikai Egyesült Államokban, Montana tagállam fővárosa. A régióban nagy jelentősége van a bányászatnak és a mezőgazdaságnak, a város a legfontosabb kereskedelmi és közigazgatási központja Montanának. A több mint harmincezer lakosú Helena városi tűzoltósága ezentúl egy drónt is használ majd a tevékenysége során. A Helena Tűzoltóság egy 28 342 dollár értékű drónt vásárolhatott Montana hat legnagyobb városának adományából. 

helena

A 2023 áprilisában beszerzett drón nem csupán egy csúcstechnológiás kütyü. Ez egy potenciális életmentést segítő, ahhoz szükséges eszközökkel felszerelt drón. A tűzoltóság hét tagja átfogó képzést és engedélyt kapott az FAA tanúsítvánnyal, így ez a drón számos kritikus biztonsági művelet aktív résztvevője lehet.

A lehetőségek szélesek. Veszélyes anyagokkal kapcsolatos incidensek, a város környéki területeken eltűnt emberek utáni kutatás, valamint a tűzeset során végzett részletes épületértékelés csak néhány a drón alkalmazási lehetőségei közül. A Steel City Drones, LLC által épített legmodernebb drón a hírek szerint hőkamerával és gázsugárzásmérővel is fel van szerelve, így biztosítva, hogy készen álljon a segítségnyújtásra számos vészhelyzetben.

Szólj hozzá