Hírek Ipari drónok

Hiánypótló kiadvány jelent meg a permetező drónokról

A precíziós növénytermesztés területén megjelent a talajadatokból területlehatárolás alapján történő tápanyag-kijuttatás, a differenciált tőszámú vetés, a drónok által feltérképezett területek helyspecifikus művelése, műtrágyázása, növényvédelme, a betakarítást követő hozamtérképek alkalmazása. A szükséges jogi és szakhatósági szabályozások bevezetésével lassan a drónos permetezés is lehetővé válik.

A drónos permetezés lehetősége újdonság a növénytermesztésben, ezért a technológiát alkalmazni szándékozók számára kiemelt fontosságú az alapos tervezés és a megbízható szakmai hozzáértés elsajátítása. Ehhez nyújt segítséget Borhi András Permetezó drónok – Lehetőségek és korlátok a mezőgazdaságban című elektronikus kiadványa.

Borhi András Permetező drónok - Lehetőségek és korlátok a mezőgazdaságban

A permetező drónok új technológiai lehetőségeket kínálnak bármilyen kezelés megfelelő időpontban történő kijuttatására, vagy akár a kezelések számának optimalizálására. Továbbá előzetes területfelmérést követően helyspecifikus kezelések is elvégezhetők ezen eszközökkel. A drónok használata létfontosságú lehet bizonyos körülmények esetén.

“Évekkel ezelőtt a növényvédelmi kezelések dróntechnológiai megoldása fejlődésnek indult, amelynek jogszabályi háttere máig naponta változik, valamint kérdéses, hogy a hagyományos megoldásokat helyettesítheti-e vagy inkább plusz opció marad.” – írja kiadványa előszavában Borhi András.

A Szaktudás Kiadó gondozásában megjelent hiánypótló mű a permetező drónok létjogosultságát vizsgálja többféle technikai, gyakorlatias megközelítéssel és gazdasági számításokkal, valamint a jogi környezet áttekintésével.

A kiadvány megrendelhető a Szaktudás Kiadó webáruházában.

Szólj hozzá