Hírek

Gyógyszerszállítási kísérleti program indul Arizónában

Az Amerikai Egyesült Államokból gyakran érkeznek hírek drónok logisztikai felhasználásáról. A legújabb most Arizona államában található 275 ezer lakosú Chandlerből érkezett, ahol hónapokon belül megkezdik a drónokkal történő gyógyszerszállítást.

Chandler1

A kísérleti programot a közelmúltban hagyta jóvá Chandler városi tanácsa. Ryan Kaup, Chandler városának gazdaságfejlesztési projektmenedzsere elmondta:  a drón mindössze 1,2 mérföldet repül majd, alig 5 perc alatt. A földről írányított drónon ugyan vannak kamerák, de nem lesz rögzített videó.

A város vezetése egyrészt az utak forgalmának csökkenését látja a dróntechnológia elterjedésében, másfelöl fontosnak tartja a fenntarthatósági szempontokat is.

A drón a kísérleti program során a város egyik gyógyszerforgalmazójának raktárától a helyi szociális/egészségügyi intézménybe szállítja majd a gyógyszereket. A Diamondback Healthcare Center egy hetven ágyas luxus posztakut rehabilitációs központ.

 

Chandler3 scaled

(Képünkön a Diamondback Healthcare Center egyik épülete)

“Mindkét érintett partner, a gyógyszerforgalmazó és a betegellátó intézmény is nyitott az új dolgok iránt és ki akarják próbálni, mert úgy gondolják, hogy ez hatékonyabb lesz számukra. Izgatottan várják, hogyan fog sikerülni a tesztüzem.” – mondta Kaup.

shutterstock 1111725701 scaled 1 scaled

(a kép illusztráció)

Ha minden a tervek szerint alakul, a program a város más részein is megvalósulhat.

Szólj hozzá