Hírek

Görögország: hamarosan üzembe állhatnak a postai cargo drónok

A Dronamics, mint az első, európai engedéllyel rendelkező teherszállító drón légitársaság és a Hellenic Post (ELTA) bejelentette: Görögországban indít elsőként teherszállító drónos postai szolgáltatást. 

Dronamics Black Swan 6 scaled

A teherszállító drónokat tervező, fejlesztő és üzemeltető Dronamics középtávú kézbesítést fog biztosítani a Hellenic Postnak (ELTA), Görögország nemzeti postaszolgálatának. A szárazföldet a szigetekkel összekötő belföldi szolgáltatástól kezdve a két cég nemzetközi együttműködést is vizsgál, hogy postai küldeményeket szállítsanak Athénból a legfontosabb európai városokba. 

A Dronamics a világ első teherszállító drón légitársasága. A kifejezetten teherszállításra épített nagy méretű, nagy hatótávolságú drónok zászlóshajója, a Black Swan 350 kg-ot (770 fontot) szállíthat akár 2500 km-es távolságra is. Ez a technológia lehetővé teszi az aznapi szállítást nagyon nagy távolságokra számos iparág számára: a gyógyszerészettől az élelmiszerig, az e-kereskedelemtől a pótalkatrészekig. A cég gyorsan növekvő csapatában a legtapasztaltabb repülési, logisztikai és technológiai szakértők szerepelnek. A Dronamics Európa első engedéllyel rendelkező teherszállító drón légitársasága és az IATA első stratégiai partnere a drónok terén világszerte.

A görög posta több mint 190 éves múlttal rendelkezik, és mintegy 1100 szolgáltató pontot üzemeltet országszerte. Stratégiai céljai közé tartozik az innovatív megoldások alkalmazása, így a logisztikai feladatokban a Dronamics által kínált teherszállító drónszolgáltatások korai alkalmazóivá válnak. 

Görögország a Dronamics kereskedelmi tevékenységének beindítási piaca, amely várhatóan a jövő év elején kezdődik. A tervek szerint a teherszállító drón napi járatot indítana Athén és az ország északi ipari területe között, valamint a déli szigetek irányába. 

A Dronamics akár 80%-kal gyorsabb, 50%-kal olcsóbb és 60%-kal alacsonyabb CO2-kibocsátású teherszállítást tud nyújtani a hagyományos szolgáltatásokhoz képest, így jól illeszkedik a posta időérzékeny szállításaihoz.

A Black Swan cargo drón mindössze 400 méteres pályát igényel a leszálláshoz és a felszálláshoz, ami egy életképes megoldás a távoli és rosszul kiszolgált területek eléréséhez, ahol hiányzik vagy fejletlen a hagyományos repülőtéri infrastruktúra. Görögországban több mint 300 lakott sziget található, amelyek lakosai profitálhatnak először a gyorsabb, olcsóbb és környezetbarát légi teherszállítási megoldásból. 

Elta Dronamics

„A Dronamics küldetése, hogy mindenki számára elérhetővé tegye az egynapos kézbesítést, és a görög postával való együttműködés segít abban, hogy előrelépjünk a célunk elérése érdekében. ” – mondja Svilen Rangelov, a Dronamics társalapítója és vezérigazgatója. 

Grigoris Sklikas CEO Hellenic Post scaled

„A Hellenic Post-Dronamics partnerség fontos kezdeményezés, amely megváltoztatja a görög futárpiac térképét. A Dronamics-szal együtt gyorsabban, messzebbre és zöldebb módon biztosítjuk szolgáltatásainkat Görögország egész területén. Ez a partnerség fordulópontot jelent.” – mondja Grigoris Sklikas, a Hellenic Post vezérigazgatója.

A múlt hónapban a Dronamics szerződést köt az Emirates Post Grouppal is, az Egyesült Arab Emírségek nemzeti postai szolgálatával.

greece3

Szólj hozzá