Dróntechnológia Hírek

Fenntarthatósági díjas akkumulátorok már Magyarországon is

Az Egyesült Államokban nemrég adták át a TIME magazin „2021. év 100 legjobb innovációja” díjait, ráirányítva a figyelmet azokra az újításokra, amelyek “jobbá, okosabbá és egy kicsit szórakoztatóbbá teszik a világot”.

Ebbe a körbe került be az EcoFlow DELTA Pro nagy teljesítményű, környezetbarát akkumulátora, amelynek legfőbb újdonsága az, hogy egyetlen integrált ökoszisztémán belül lehetővé teszi az energiatermelést, -tárolást és felhasználást. A terméket úgy tervezték, hogy fenntartható tartalék áramellátást biztosítson akár áramkimaradások esetére is, emellett pedig a felhasználók jobban nyomon követhetik és szabályozhatják a napi energiafogyasztásukat.

Ezzel az EcoFlow DELTA Pro a világ első környezetbarát hordozható otthoni akkumulátora. A hozzá tartozó kiegészítőkkel – például extra akkumulátorokkal, napelemekkel, szélturbinákkal és intelligens otthoni panellel – együtt használva akár egy hét vészhelyzeti áramfelhasználást biztosít, ami a mai, válságokkal tűzdelt időkben önmagában is képes lehet gyors keresletet és felfutást biztosítani ezen termékeknek.

Mindemellett az EcoFlow esetében kifejezetten költséghatékony akkumulátorokról van szó, élettartamuk alatt ugyanis 30 %-kal kevesebbe kerülnek, mint a hagyományos robbanómotoros generátorok. Használatuk során  nem kell káros és drága üzemanyaggal, mérgező füsttel és zajjal számolni, hanem ezek nélkül,  biztonságosan üzemeltethetők akár fali konnektorhoz, akár napelemhez csatlakoztatva.

És hogy miért írunk erről egy drónos híroldalon?

Az EcoFlow nem áll távol az UAV-ok világától, ugyanis a céget a DJI Enterprise egyik alapító tagja, Eli Harris hozta létre, felismerve a növekvő igényt a tiszta energiatárolás technológiának fejlesztésére. Olyan terméket akartak előállítani, mely egyaránt hasznos lehet kempingezőknek, fotósoknak, drósoknak, otthoni áramkimaradások esetén családoknak, de katasztrófák esetén is bevethető. A DELTA generátor ez utóbbi felhasználási lehetőségét hamar ki is próbálták, nem máshol, mint a járvány sújtotta Vuhanban eseti szükségkórházak kialakítása során.

EcoFlow Duplitec

Mindezek alapján a termék szlogenje nem más, mint „Tiszta energiát mindenkinek’” – vagyis az EcoFlow praktikus, megfizethető és a mindenki számára hozzáférhető akkumulátorokat ígér.

Lássuk, hogy állnak ezzel a gyakorlatban.

Az EcoFlow akkumulátor-sorozat hazai viszonylatban a DJI értékesítési láncán belül kapható, ahol az említett TIME-díjazott DELTA-n kívül öt másik verzió is megtalálható. Az árak jelenleg – bevezető akciókkal – mintegy 150.000 és 800.000 Ft között mozognak, ami valóban széles választékot jelent, sokféle igényt kielégíthet, gondolva itt a drónok kültéri töltésére vagy bármilyen más szabadtéri, áramforrásoktól távol eső tevékenységre. Természetesen a kiegészítők, mint például különböző töltőkábelek, kisebb-nagyobb teljesítményű napelemek is ott vannak a kínálatban, amivel tovább növelhető a felhasználási portfolió.

Cikkünk a DJI drónok magyarországi disztribútora, a Duplitec Kft. támogatásával készült.

Szólj hozzá