Hírek

Egyedülálló drónfényshow Vésztő-Mágoron

Vésztő-Mágoron egy különleges eseményre kerül sor: több mint száz drón fog az égen repülni, egyedülálló látványt nyújtva a nézőknek. A CollMot Entertainment jóvoltából augusztus 18-án, pénteken 22 órától lesz látható a show, melyet Karakas Anikó polgármester jelentett be.

veszto

CollMot Robotikai Kutató-fejlesztő Kft. (a cégről, mely csoportos robotikai alkalmazásokra specializálódott, korábbi “Drónok raja” című cikkünkben már részletesen írtunk) olyan szintre fejlesztette a drónok csoportos mozgatását, amely teljesen újszerű látványt nyújtó tűzijátékok, fényjátékok megrendezését teszi lehetővé.

A pénteki drónshow során egyedi zenére és történetekre épülő fényjátékot láthatnak a nézők, melyek az égbolton jelennek meg. A produkció környezetbarát, nem kelt zajt és nem bocsát ki káros anyagokat, a drónokat pedig mesterséges intelligencia irányítja.

Dróntechnológiás attrakciót Magyarországon – tudomásunk szerint – eddig mindössze négy településen, Budapesten, Szegeden, Veszprémben és a Balaton-felvidéki Paloznakon mutattak be. Vésztő az ötödik magyarországi település, ahol a közönség megtekintheti ezt a különleges show-t.

A drónshow egy remek példa arra, hogyan használhatók fel a modern technológiák az emberek szórakoztatására és az új élmények megteremtésére. Rendkívül örömteli, hogy hogy hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek ezek az események.

Szólj hozzá