Hírek

Dróntechnológia a bányászatban is

A svájci Tinamu cég úttörő, mesterséges intelligenciával hajtott drónrendszere újradefiniálja a készlet mennyiségének mérését a bányászatban. A Svájci Szövetségi Technológiai Intézet (ETH) startup cége a Tinamu úttörő automatizálási munkafolyamatot vezetett be, amely megváltoztatja az iparág készletgazdálkodását.
banya1

Hagyományosan a készlet mennyiség mérése fáradságos és hibákra hajlamos manuális feladat volt, amely gyakran nehezen tudott lépést tartani az iparág gyors ütemű dinamikájával. A száraz ömlesztett áruk pontos és naprakész készletnyilvántartása az ágazat napi kihívása. A mérlegek, szállítószalagok, vázlatos felmérések és a többi létező megoldásnak azonban megvannak a maguk korlátai, és ritkán kezelik hatékonyan a bányászat dinamikáját. Az ellenőrzéseket nem lehet hetente többször elvégezni, még a hagyományos, ember által irányított drónokkal sem, mivel mindkettő magas költségel és hosszú átfutási idővel jár.

A Tinamu megoldása egy mesterséges intelligenciával működő autonóm drónrendszer, amely nagy felbontású képeket készít a készletekről, elemzi az adatokat, és néhány óra alatt pontos térfogati méréseket végez. A bányászat ellátási láncban nagy szükség van a gyors és pontos készletkezelésre. A Tinamu technológiája egyesíti az autonóm drónnavigációt, a felhőalapú és mesterséges intelligencia által vezérelt adatfeldolgozást, valamint egy felhasználóbarát platformot, amely centiméter alatti pontossággal biztosítja a készletek időszakos térfogatmérését. Miközben a drónok adatokat gyűjtenek, feltöltik a felhőbe, mesterséges intelligencia segítségével feldolgozzák, majd néhány órán belül webes felületen keresztül visszaküldik a felhasználónak, és könnyen emészthető grafikonokban, táblázatokban jelenitik meg azt.

banya2

Ez a megoldás lehetővé teszi az anyagelosztás változásainak naprakész nyomon követését, a készletek alakulásának időbeli elemzését, valamint részletes leltári adatok biztosítását minden egyes felmért készlethez, javítva a felügyeletet és a logisztikai tervezést, valamint maximalizálva a raktár kihasználtságát.

Ez az innovatív megoldás kiterjeszti a hagyományos ömlesztett raktározási technológia korlátait, mint például a mérlegek és a szállítószalagok, és megoldja a rögzített érzékelőkkel kapcsolatos problémákat, beleértve a finom por és a holtfoltokat.

Ahol a hagyományos módszerek napokig tartanak, a Tinamu rendszere órák alatt végez. A platform rugalmasabb és akár 90%-kal költséghatékonyabb a hagyományos módszereknél. A vállalat azt állítja, hogy a Tinamu automatizált folyamatainak egyszerű használhatósága, gyors adatforgalma és megnövelt pontossága jobb, 24 órás láthatóságot biztosít a raktárkészletek teljes körű automatizált megfigyeléséhez és vezérléséhez.

Szólj hozzá