Hírek

Drónkezelőket toboroz a hírhedt Wagner-csoport

Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) jelentése szerint a Wagner új tagokat keres a drónspecialistái közé: 21 és 35 év közötti, játékos hátérrel rendelkező fiatalokat – írja a Guardian. Az ISW szerint erre azért van szükség, mert nagyon sok embert vesztettek. 

wagner

A Wagner a közösségi médiában is tett közzé felhívást, amelyben azt írják, hogy még katonai tapasztalattal sem kell rendelkezni a jelentkezéshez. Az ukrán hírszerzési főigazgatóság nemrég megosztott egy hangfelvételt, amelyen egy orosz katona a súlyos harctéri veszteségek miatt megindított toborzási kampányról beszélt.

A Wagner-csoport egy 2014-ben alakult orosz paramilitáris szervezet, amely mint katonai magánvállalkozás, zsoldosokkal Vlagyimir Putyin orosz elnök de facto magánhadseregeként aktív szerepet játszik az orosz-ukrán háborúban. „Az új Wagner-toborzási kampány állítólag felkészült kiképzőkkel történő tréninget, egészségügyi és életbiztosítást, modern felszerelést ígér, és azt, hogy minden újonc megkapja az összes megígért kifizetést” – írta az ISW.

A jelentkezőknek katonai tapasztalattal sem kell rendelkezniük. Az ISW felhívta a figyelmet egy, az ukrán hírszerzési főigazgatóság (GUR) által közzétett hangfelvételre is, amelyben egy orosz katona a súlyos harctéri veszteségek miatt indított új Wagner-toborzási kampányról beszél.

Szólj hozzá