Hírek Ipari drónok

Drón operatőr képzést indít a Lumiere Fimliskola

123 éve, mióta a Lumière fivérek a mozit feltalálták, a filmipar az állandó technikai forradalmak időszakát éli. A drón-technika rohamosan benépesíti a filmforgatásokat, totálisan felszabadítja az alkotói fantáziát, azt látjuk, hogy teljesen új dimenzióval tágulnak a filmkészítés eddigi lehetőségei.

Szinte mindegyik mozgóképes műfajban megtalálható: dokumentumfilmben, reklámfilmben, játékfilmben, sportközvetítésekben, híradóban, de még a diákfilmekben is. A kameramozgatás új szereplője hirtelen megszünteti a 100 éves film dramaturgiai- formanyelvi korlátait és arra készteti az alkotókat, hogy ők maguk se szabjanak határt mostantól a fantáziájuknak.

A drón operatőr a 21. századi filmipar legújabb szereplője, akinek kulcsfontosságú feladatai vannak az alábbi területeken: a vizuális történetmesélés megvalósításában, a szereplők mozgásának teljesen újfajta lekövetésében, a film helyszíneinek újszerű bemutatásában, a film egészére kiható dinamikai változások kialakításában, az egységes képi világ megteremtésében, a dramaturgiai- és képi hatásmechanizmusok megújításában.

A Lumiere Fimliskola és a Duplitec Kft. közös képzése március 25-én indul és 140 órás. A képzés alapjaihoz az alábbi ismeretek tartoznak:

  • Szabályozás
  • Technológiai alapismeretek
  • Logisztika
  • Jogi ismeretek
  • Légügyi- és biztonságtechnikai alapismeretek
  • Átfogó filmszakmai alapismeretek

Az oktatást olyan neves szakemberek tartják, mint Bognár Alex, Hévizi Tamás [IMDB], Lázár Lajos és Váradi Ádám [IMDB].

További információ a drón operatőr képzésről a Lumiere Fimliskola weboldalán érhető el.

Szólj hozzá