Hírek

Dél-kaliforniában is egyre több a rendőrségi drón

A Hemet Rendőrkapitányság egyike azon számos dél-kaliforniai kapitányságnak, ahol a drónok használatát tesztelik a mindennapi gyakorlatban. A rendőrség illetékesei szerint a drónok segíthetnek a rendőröknek abban, hogy jobban felmérjék a helyzeteket, és jobb döntéseket hozzanak, amelyek végső soron a lakosság javát szolgálják.

police drone 1

Illusztráció

Portálunk, a go2fly.hu is beszámolt már arról, hogy amerikai rendőrkapitányságok miként használják a mindennapi munkában és a 911-es segélykérő számra érkezett hívások gyakorlatában a drónokat.

A drónok sokkal gyorsabban bevethetők, mint a helikopterek, halkabbak és adott esetben sokkal közelebb tudnak kerülni például egy balesetm tűzeset vagy fegyveres konfliktus helyszínéhez. A járőrök vagy a speciális egységek a járműveikből vagy akár a mobiltelefonjukon is nézhetik az drón élő képét.

Adatvédelmi aggályok merültek azonban fel a rendőrségi drónok használatával kapcsolatba Az ACLU (American Civil Liberties Union) egyike azon szervezeteknek, amelyek figyelemmel kísérik a drónok bűnüldöző szervek általi használatát. A 90 ezer lakosú Hemet város rendőrségi tisztviselői azt mondják, hogy a lehető legátláthatóbb a rendszerük, még a repülési útvonalakat is elérhetővé teszik a nyilvánosság számára. A nyilvánosság körülbelül 12 órás késleltetéssel láthatja, hol repültek a drónok, és hogy mikor, mire hol használták azokat.

Szólj hozzá