Hírek

Csempészek drónjait kapták meg a herszoni határőrök

Kárpátalján 2022. december 6-án a nagyszőlősi járásban, Verbőc község határában az ukrán-román határtól 11 km-re az ukrán határőrök egy felszállóhelyre lettek figyelmesek. Az operatív nyomozók éjszaka a helyszínen elfogták azokat cigeretta csempészeket, akik három, átalakított távirányítású merevszárnyú repülőgép modellel próbáltak jövedéki zárjegy nélküli cigeretta csomagokat ilyen módon Romániába juttatni.

Csempész drónok ukrajna

Az esetről Leszja Fedorova, a munkácsi határőrség szóvivője elmondta, hogy az operatív és nyomozó osztály tisztjei a három drón repülő mellett lefoglalták a hozzájuk tartozó tartalék akkumulátorokat, vezérlőpultokat és egy laptopot, rajta a repülési útvonallal. A csempészeknél három csomag jövedéki bélyeg nélküli dohánytermék volt.

A Kárpátaljai Katonai Közigazgatás Védelmi Tanács mostani döntése értelmében a lefoglalt drónokat és alkatrészeiket átadják a hersoni különítmény határőreinek, akik így harci övezetben használják majd azokat.

 
A dróntechnológia sem kivétel azon találmányok sorában, amelyeket a társadalom kétélű módon használ fel. Ugyanakkor – a go2fly szerkesztősége nevében – fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a drón mindig csak eszköz, melyet semmi esetre sem lehet hibáztatni a kezelője által elkövetett tettért!

Fotók: Західне регіональне управління Держприкордонслужби – Ukrajna Állami Határőr Szolgálat Nyugati Regionális Igazgatósága

Szólj hozzá