Drónok kora

Cseh Filmkarnevál 2021 – Drónpilóta

Öt filmet – köztük a Drónpilótát – tűzi műsorára az idei Cseh Filmkarnevál, melyet április 14. és 18. között a Toldi Távmoziban követhetnek az érdeklődők.

A Drónpilóta (Modelář / Droneman) című thrillerben két barát jól menő drónkölcsönzőt működtet Prágában. A szabadidejében rapperkedő cégtulajdonos nagy pénzekről és megingathatatlan létbiztonságról álmodozik. A vegyész és kitűnő repülős navigátor Pavel, aki éppen most tért vissza külföldről, az igazságosságról álmodik és arról, hogy személyesen is jobbá teheti a világot.

A régi középiskolai osztálytársaknak a drónok betekintést és belépést engednek olyan területekre is, ahová másképp esélyük sem lenne bejutni. Ügyfeleik között ugyanúgy felbukkan köztársasági elnökjelölt, mint happeninget szervező művészek, miközben a drónokkal a legkülönbözőbb feladatokat látják el. Amikor az egyik főhős úgy dönt, hogy teljesen más célra fogja használni a drónt, a céges ügyek kezdenek összekuszálódni…

A 110 perces filmet – cseh nyelven, magyar és angol felirattal – 2021. április 17-én 20.00 órakor tekinthetik meg a nézők.

A Távmozisorozat a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Budapest Film Zrt., a Cseh Centrum és a Budapest Brand nZrt. szervezésében valósul meg.

Szólj hozzá