Hírek

Bolívia: dróntechnológia a vidéki villamosítási munkákban

Az idők optimalizálása és a környezeti hatások csökkentése érdekében a vidéki villamosítási munkák építésénél Bolívia La Paz megyéjében a nemzeti elektromos hálózat üzemeltető cég drónokat alkalmaz az új halózati nyomvonalak kiépítésében. Az olyan nehezen megközelíthető terepeken, ahol az elektromos hálózatok építése során komoly logisztikai problémák merülnek fel a villamosítási munkálatok vetik be a drónokat.

drones bolivia

A nyár folyamán Agua Clara és San Juan de Naranjani közösség villamos hálózatának kiépítéséhez használtak qudrokoptereket. A nehéz terepviszonyok között a behúzó kötelet a drónok könnyedén át tudják vinni a szűk völgyekben.

bolivia1

A drónok használata nem csak egyszerűbbé, hanem gyorsabbá és költséghatékonyabbá is teszi az új villamos hálózatok kiépítését. Ez a technológia elkerüli vagy csökkenti az erdőírtást is, és így hozzájárul az ágazat környezeti hatásainak csökkentéséhez.

Egy másik figyelemre méltó előny a foglalkozási kockázatok csökkentése, mivel a drónok használatával elkerülhető a műszaki személyzet veszélyeztetése. Korábban szakadékokon, hegyvidéki terepen és sűrű növényzettel benőtt zord utakon keresztül kellett a hálózat építőknek keresztül vergődniük. A dróntechnológiának a használatával a villamosítási projektek végrehajtási ideje is jelentősen csökkent.

A használt drónok repülési ideje 45 perc, teherbírása legfeljebb 15 kilogramm, ami elegendő akár 700 méteres vagy annál is hosszabb behúzó vagy más néven pilot-vezetékek szállítására.

Szólj hozzá