Hírek

Baleset egy drónshow-n – 350 drón nem tért vissza az előadás után

A Matildas, az ausztrál női labdarúgó-válogatott péntek esti barátságos focimeccsén bemutatott dron show váratlan vízi show-vá alakult Docklands-ben. A csapat Franciaország elleni felkészülési mérkőzése előtt több száz drón, amelynek a mérkőzés előtt egy támogatói üzenetettel világították meg az eget, meghibásodott és a Yarra folyóba zuhant. 

ausztr1

A drón show-n 500 drón szállt fel, hogy tíz percre megvilágítsa az eget. A terv azonban balul sült el, a drónok a folyóba zuhantak és számos nézelődő megörökítette a közösségi médiában a balesetet. A meghibásodás ellenére személyi sérülés nem történt, a helyszínen a vízirendészet is jelen volt.

A show-t az Australian Traffic Network állította össze, amely jártas drónshow-k rendezésében. Az Australian Traffic Network munkatársa arról számolt be, hogy körülbelül 350 drón nem tért vissza az előadás után. „A drónok, becsületükre legyen mondva, azt tették, amit kellett, amikor meghibásodásba vagy műszaki hibába ütköznek, vagyis automatikusan leszálltak. Sajnos, azonban ez nem szárazföld, hanem a folyó fölött tették meg.”

A műszaki hiba okának megállapítására vizsgálat folyik. A szervezők hangsúlyozzák, hogy a nézők biztonsága volt a legfontosabb számukra, és a drónok alatti területet lezárták az előadás alatt. A nyomozás segítése érdekében vasárnap öt búvár is alámerült a folyóba, hogy kiemeljék a drónokat.

A hatóságok egyelőre vizsgálják az ügyet, az incidens rávilágít az óvatosság szükségességére a drónok használatakor, még előre megtervezett előadások során is.

Szólj hozzá