Hírek

Államilag elismert drónpilótaképzés indul

Portálunk értesülései szerint idén januárban Budapesten indul az első, Magyarországon is elérhető, államilag elismert drónpilótaképzés. Az oktatást a DJI legnagyobb hazai disztribútora, a drónpiac követői számára bizonyára nem ismeretlen Duplitec Kft. indítja meg.

A cég munkatársai azzal indokolták ezen, oktatási tevékenységüket megerősítő lépésüket, hogy tapasztalatuk szerint a drónipar fellendülésével jelentősen megnőtt az igény a képzések iránt, az új megoldások alapos megismerése érdekében.

A Duplitec Kft képzési központja 2019 novemberében kapta meg a Pest Megyei Kormányhivatal engedélyét, melynek köszönhetően idén januárban indulhat el új drónpilótaképzés. Az „Alapfokú UAV kezelő képzés” keretében 30 órában (20 óra elmélet és 10 óra gyakorlat) tanítják majd a pilóta nélküli légijárművek biztonságos irányítását és üzemeltetését oly módon, hogy az oktatás tartalma az Európai Uniós drónszabályozáshoz is alkalmazkodik.

A cég számára nem ismeretlen az oktatási tevékenység. Korábban már írtunk róla, hogy a mérnökképzésben is jelen vannak: részt vesznek az Óbudai Egyetemen zajló UAV oktatásban.

Szólj hozzá