Hírek

Afrikában is drónok segíthetik az egészségügyi ellátást

2023. június 1-jén a Siemens Healthineers együttműködési megállapodást kötött a német Wingcopter drónipari szolgáltatóval. A cél, Afrika első integrált drónszállító rendszerének kifejlesztése az orvosi ellátások javítása érdekében.

afrika1

Ez a kezdeményezés forradalmasítani kívánja az afrikai egészségügyi ellátást azáltal, hogy gyorsabb hozzáfárést biztosít a vidéki közösségeknek a gyógyszerekhez. A kétirányú szállítási rendszer laboratóriumi mintákat, vakcinákat és gyógyszereket szállít majd magasan automatizált drónok segítségével.

“A Siemens Healthineersnél elkötelezettek vagyunk amellett, hogy mindenki számára biztosítsuk az ellátáshoz való hozzáférést” – jegyezte meg , ügyvezető igazgató. “A Wingcopterrel való együttműködésünk célja az egészségügyi infrastruktúra meglévő hiányosságainak áthidalása, méltányos és megfizethető hozzáférést biztosítva a diagnosztikai vizsgálatokhoz és az orvosi felszerelésekhez.”

17. Ole Per Maloy

Ole Per Maloy, a Siemens Healthineers ügyvezető igazgatója

Ez az úttörő rendszer a Wingcopter drónjaira támaszkodik, amelyek összekapcsolódnak a Siemens Healthineers laboratóriumi hátterével, lehetővé téve a gyors, automatizált szállítást 50 mérföldes körzetben. A drónok fenntartható, hatékony megoldást kínálnak az orvosi kellékek központosított elosztására, a költségek csökkentésére és az átfutási idők rövidétésére.

Wingcopter on Bugarura Island

A Wingcopter GmbH 2017-ben Darmstadt alapította meg Jonathan Hesselbarth, Tom Plümmer és Ansgar Kadura.

afrika2

A Wingcopter vezérigazgatója és társalapítója, Tom Plümmer nagy lehetőségeket lát a partnerségben: “Meg vagyunk győződve arról, hogy megtaláltuk a tökéletes partnert merész törekvéseinkhez, amelyek célja, hogy emberek millióinak életét javítsuk és megmentsük az afrikai kontinensen és azon túl.”

Tom Plummer

Tom Plümmer · CEO Wingcopter

A Világbank és a WHO jelentései alapján, a világ népességének körülbelül a fele nem rendelkezik olyan alapvető egészségügyi szolgáltatásokkal, mint az időben történő diagnosztikai szolgáltatások. Ez az úttörő drónszállítási megoldás a diagnosztikai hozzáférhetőség növelése mellett pozitívan járul hozzá az ENSZ fenntartható fejlődési céljaihoz azáltal, hogy csökkenti a szénlábnyomot, a közúti balesetek kockázatát és növeli a drónműveletek kapacitását.

A Malawi Köztársaság, Délkelet-Afrikában, Tanzánia, Zambia és Mozambik között fekszik. A Wingcopter itt azt tervezi, hogy a drónszállítási programmal továbbképzést biztosít a helyi fiataloknak és munkalehetőségeket teremt a gyorsan bővülő dróniparban.

A Wingcopter által végzett drónalapú laboratóriumi mintaszállítások első üzembe helyezése hamarosan megtörténik.

Szólj hozzá