Hírek

A Tesla Drone Tech – forradalmi újdonság a berlini gyárban

A Tesla berlini gyárában két teljesen autonóm, sok tekintetben módosított DJI Mavic 2 Pro drónt használnak, amelyek a „Pathfinder” és az „Opportunity” nevet kapták (mint emlékezetes az amerikai Mars szondáknak is ez volt a neve  – A Szerk.). Ezek a drónok a gyártási műveletek részévé váltak, automatizálták a raklapok számlálását, ami kulcsfontosságú a készletkezelés és a logisztika szempontjából.

tesla1

Ezek a drónok naponta akár 12 000 raklapot is képesek megszámolni. Az automatizált folyamat nemcsak a sebességet növeli, hanem a készletkezelés terén is soha nem látott pontosságot biztosít.

A Tesla a drónok bevezetésével felszabadította az emberi erőforrásokat, lehetővé téve az alkalmazottak számára, hogy az összetettebb, emberi beavatkozást igénylő feladatokra összpontosítsanak. Emellett a dróntechnológia jelentősen csökkenti a manuális folyamatokhoz kapcsolódó hibák kockázatát is.

tesla2

A Tesla drónjai módosított DJI Mavic 2 Pro drónok. Egy mobil akkumulátor platformmal vezetékkel vannak összekötve (lásd a képen.) Magas felbontású kamerákkal és fejlett érzékelőkkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy pontosan szkenneljék és azonosítsák a készletet. Ezek a drónok önállóan navigálnak a raktárban, valós idejű adatokat rögzítenek a termékekről.

1280px 20 10 04 Tesla Fangschleuse RalfR

Az adatok ezután egy központi rendszerbe kerülnek, így a raktárvezetők azonnali betekintést kapnak a készleteik állapotába.

A 2022 tavaszán megnyitott Giga Berlin, a Tesla legnagyobb európai gyára. A Tesla drónok bevezetésének előnyei közé tartozik a megnövelt hatékonyság, nagyobb pontosság a készletszámlálások során, fokozott biztonság a raktárban, valós idejű adatok szolgáltatása a raktárvezetőknek a döntéstámogatáshoz. Ezáltal a raktáraknak alacsonyabb működési költségeik lehetnek, nagyobb termelékenységet érhetnek el, és biztonságosabb munkakörnyezetet teremthetnek.

A Tesla drónok bevezetése jelentős változást hoz a Giga Berlin gyár logisztikai és készletgazdálkodási megközelítésében. A drónoknak köszönhetően gyorsan és pontosan kezelhetik a nagy mennyiségű készletadatot, ezzel jelentősen növelve a gyár működési hatékonyságát. Ez a lépés a jövőbe mutató, és erősíti a Tesla elkötelezettségét az innováció és technológiai fejlődés iránt. A Pathfinder és az Opportunity bemutatása a Giga Berlin gyárában fontos előrelépés az ipari automatizálás és készletkezelés terén.

Szólj hozzá