Hírek

A TerraHaptix megnyitja Afrika legnagyobb dróngyárát

A TerraHaptix robotikai startup 15 000 négyzetméteres dróngyárat nyit Abujában, hogy autonóm drónokat gyártson a világ alapvető iparágai számára, mint például a védelem, az energia, a logisztika, a mezőgazdaság és a bányászat. 

image.1

A 22 éves Maxwell Maduka és a 20 éves Nathan Nwachuku által 2023-ban alapított TerraHaptix egy nigériai robotikai startup, amely autonóm drónokat tervez, gyárt és értékesít.

Nathan Nwachuku

A vállalat mindent házon belül fejleszt, beleértve a repülőgépvázat, a repülési számítógépeket, a firmware-t, a hajtásláncot és a repülési operációs rendszert. 

Maxwell Maduka

Az új gyár évente 10 000 drón gyártására képes, ezzel lényegében a TerraHaptix Afrika legnagyobb dróngyártójává válik. A létesítmény tartalmaz egy kutató-fejlesztő labort, egy 3D-nyomtató gyáregységet, egy gépműhelyt és egy gyártósort. Terveik szerint 2024 áprilisában kezdik meg teljes körű működést a gyárban. 

image.0

A nyugati dróngyártók a széttagolt ellátási lánc, a drága munkaerő és a magas működési költségek miatt nem képesek felvenni a versenyt Kínával. A TerraHaptix-nek nincsenek ilyen kihívásait a helyi termelés és globális értékesítési terv kapcsán.

Szólj hozzá