Dróntechnológia Hírek

A Parrot és a High Lander együttműködése elősegíti a drónok automatizálását

A Parrot, a vezető európai dróngyártó bejelentette partnerségét a High Lander-rel – egy olyan vállalattal, amely a Mission Control platformján keresztül autonóm repülést, intelligens légtérellenőrzést és koordinált légi folyamatosságot biztosít a drónflottáknak.

A Parrot ANAFI USA, valamint ANAFI platformú drónok és a High Lander Mission Control szoftverének kombinálásával a szakemberek mostantól egy könnyen kezelhető alkalmazásfelületen használhatják a legjobb drón funkciókat, javítva a küldetések hatékonyságát és automatizálását.

Highlander Parrot együttműködés

“A Parrot folyamatosan arra törekszik, hogy professzionális felhasználóinkat kibővített képességekkel lássa el – így lehetővé téve számukra, hogy drónjaik működését a gyorsan változó és sürgős igényeikhez igazítsák” – mondta Jerome Bouvard, a Parrot stratégiai partnerségekért felelős igazgatója. “A drónok automatizálása és intelligenciája áll a termék- és szoftverfejlesztéseink középpontjában. Ez az új partnerség a High Landerrel egy újabb lépést jelent drónjaink fokozott automatizálási és vezérlési képességei felé.”

A valós idejű eszközjelentések és telemetria segítségével az elsősegélynyújtók autonóm módon irányíthatják drónflottájukat, miközben fel- és leszállást, útvonaltervezést és más fontos feladatokat végezhetnek – mindezt a Mission Control Operations Center műszerfalának intuitív kényelméből. A szoftver zökkenőmentes felülete az ANAFI USA könnyű kezelhetőségével és gyors telepítésével párosulva nagyobb biztonságot nyújt és gyorsabb beavatkozást tesz lehetővé a kritikus pillanatokban. A Mission Control testreszabott élő kapcsolat generálása a helyszínen tartózkodó csapattagok számára is azonnali képet adhat a drón videótovábbításáról a gyors segítségnyújtás érdekében a keresési és mentési feladatok során.

A felmérési és térképezési küldetésekhez az üzemeltetők kihasználhatják a továbbfejlesztett vezérlési módokat, beleértve az “Útvonalat”, amely egy automatizált tervet állít be, egyúttal több úticélt, telemetriai, gimbal- és hasznos teher beállításokat tartalmaz; és a “Modellezés és térképezést”, amely lehetővé teszi az üzemeltetők számára egy terület részletes felmérését, miközben hatékonyan készíthetnek 2D-s térképeket és 3D-s modelleket a Parrot ANAFI pontos GPS koordinátáit használva. Továbbá, az üzemeltetők a hőkamerás képalkotásra történő azonnali váltás lehetőségét is kihasználhatják, amely felbecsülhetetlen értékű eszköz a különböző speciális küldetésekhez, mint például a sürgősségi keresés és mentés vagy akár a napelemek ellenőrzése. A Parrot ANAFI USA integrált FLIR Boson Thermal érzékelője és a nagy teljesítményű 32x zoom segítségével akár 40 méteres magasságból is könnyen és gyorsan azonosíthatók a hőanomáliák és a centiméteres forró pontok.

“A terület egyik vezető szereplőjeként büszkék vagyunk arra, hogy a Parrottal együttműködve Mission Control platformunkat az ANAFI USA és az ANAFI drónokkal párosíthatjuk, és így szélesebb hardveres lehetőségeket kínáljunk ügyfeleinknek” – mondta Ido Yahalomi, a High Lander technológiai igazgatója. “Hardver nélküli rendszerként a Mission Control kompatibilis a vezető dróngyártók megoldásaival, most már a Parrottal is, így ügyfeleink számára biztosítja a szabadságot, hogy drónflottájukat a kategóriájukban legjobb UAV-okkal testre szabhassák.”

A High Lander már számos neves szervezettel dolgozik együtt, köztük rendőrségekkel, tűzoltóságokkal és erdészeti szolgálatokkal, továbbá 12 aktív ügyfelet is magáénak tudhat, akik mostantól a Parrot drónjait használhatják flottájukban.

A High Lander Pilot alkalmazás a fejlesztő weboldalán tölthető le Android és iOS rendszerekre.

Forrás: Parrot Drone SAS.

Szólj hozzá