Hírek

A német drónellenes projektek költségei megötszöröződtek!

A német védelmi minisztérium által tervezett drónelhárító rendszer beszerzése a vártnál ötször drágább lesz – jelentette kedden a Spiegel magazin. A fegyverkezési projekt ára – amelynek célja a rakéták és más fenyegetések, köztük a drónok elleni védelem fokozása – jelenleg körülbelül 1,3 milliárd euró.

drohne asul 220728 vorstellung asul k32 bannert 067 en scaled

Ez éles ellentétben áll a 2020-ra vonatkozó eredeti költségbecslésekkel, amelyek körülbelül 240,6 millió eurót tesznek ki.

Az úgynevezett drónellenes rendszert egy 2021-ben alakult, a Rheinmetall fegyvergyártóból álló konzorciumtól vásárolják meg.

A Bundestag parlament alsóházának költségvetési bizottsága szerdán tárgyalja a kérdést, mivel minden 25 millió eurót meghaladó értékű fegyvervásárlást jóvá kell hagynia.

nemet

Kézi drón zavaró eszköz egy német katona kezében. A Bundeswehr drónellenes rendszerének részeként Bonnban (Németország), 2023. november 16-án. REUTERS/Jana Rodenbusch/

“A Honvédelmi Minisztériumnak mindenképpen árfelülvizsgálati kérelmet kell benyújtania az illetékes árfelügyeleti szervhez,” – mondta  a Német Szövetségi Számvevőszék illetékese.

A védelmi minisztérium egyelőre nem kommentálta a jelentést.

Szólj hozzá