Drónok kora

A MyActionCam bemutatja: 2020 legjobb drónfotói

Kiváncsian vártuk, milyen képeket hoz a 2020-as év a 2018-ban életre hívott Drónfotó pályázaton, hiszen az előző években is csodálatos alkotásoknak örülhettünk ennek a fórumnak köszönhetően, ahol külön öröm, hogy hazai fotósok munkái láthatók, nagyrészt itthoni témákkal.

Most itt vannak a legújabb díjazottak, akiknek a munkáját öttagú szakmai zsűri pontozásos módszer alapján ítélte a legjobbnak.

Mester Béla, a pályázatot szervező MyActionCam részéről így nyilatkozott: „Egyrészt szeretnénk ezzel egy kicsit összehozni a drónfotós közösséget, másrészt a pályázat anyaga inspirációkat is adhat a fotósoknak, főként a kezdőknek, vagy azoknak, akik tervezgetik, hogy drónt szeretnének használni. És megismerkedhetnek azzal is, hogy milyen megoldású, perspektívájú képeket vagy akár videókat tudnak vele készíteni.”

Lássuk tehát a lényeget!

 
2020 legjobb magyar drónfotója Ódor Zsolt Nyugalom című képe lett, amely a Zöld-foki-szigetek Sal nevű szigetén készült. A témaválasztás telitalálatnak bizonyult, hiszen nem csak a tengerpart-rajongók, hanem az állatbarátok szívéhez is közel férkőzhet a fotó.

A második helyezett Márk Levente fotója, a Hajnal lett, amin elsőre alig észlelhető, hogy légifotó. A kép mintegy 10 percig tartó egy helyben lebegtetés közben készült.

 
A harmadik helyet Forster Ádám kapa Csillagromboló című fotójáért, amely sajátos szemszögből, vertikális panoráma-technikával ábrázolja az egyébként gyakori drónfotós témát képező Megyeri-hidat. Az ötletes kép készítésekor az alkotó az épületbelsőknél a mennyezet teljes bemutatására használatos technikát alkalmazta a drónfotózásban, csak éppen nem lentről felfelé, hanem madártávlatból a föld irányába.

 
A közönségdíjat Simon Dani Légi szerelem című képe kapta; az ódon házban fiatal szerelmespár ábrázolása bizonyult tehát a legnépszerűbb fotónak.

 
A pályázatra érkezett további képek #azevdronfotoja Instagram oldalon tekinthetők meg.

Gratulálunk a nyerteseknek és minden résztvevőnek!

Szólj hozzá