Drónszabályozás Hírek

A Légügyi Hatóság szakemberivel tárgyaltak a modellezők

Hársfalvi Pál, a Magyar Modellező Szövetség elnöke a szervezet honlapján tájékoztatta a szövetség tagjait, hogy a napokban egy nagyon konstruktiv megbeszélésen vett részt az ITM Légközlekedési Főosztálya és a Légügyi Hatóság szakemberivel.

A közlemény pozitívumként emeli ki, hogy elindult a párbeszéd és egyértelműen konstruktiv, jó hangulatú együtt gondolkodással sikerült a tárgyalásra szánt rövid két órát kitölteni, ahol maximális érdeklődés mutatkozott a modellező tevékenység törvényi nehézségeivel kapcsolatban.

A tájékoztatás szerint látható, hogy a modellező tevékenység sajátosságai nehezen illeszthetők be a jelenlegi törvényi keretekbe, ez a hatóság és a minisztérium szakemberei számára elemzést és belső egyezetést igényel, és valószínűleg szükség lesz további eszmecserére a szövetséggel is.

A Magyar Modellező Szövetség rövidesen visszajelzést fog kapni a hatóságtól azokra az alapkérdésekre amiket korábbi beadványában is feltett, különös tekintettel a regisztráció, a modellrepülőterek szövetségi vagy egyesületi hatáskörbe helyezése, az eseti légtér díja, és a versenyrendezéssel kapcsolatos regisztrációs kötelezettségek.

“Látom, hogy nem lesz gyors a folyamat, de nekünk arra kell törekedni, hogy 2023. január 1-re minden modellező egyesületnek meg legyen az a repítő helye ahol nyugodtan és legálisan tudja tevékenységit folytatni, ezt a munkát pedig most kell elkezdeni.” – hangsúlyozza Hársfalvi Pál.

Forrás: Magyar Modellező Szövetség

Szólj hozzá