Drónok kora

A Dunakanyar fölé repít a Kelemen Kabátban videoklipje

A Kelemen Kabátban Végtelen című dala lett a Road Movie sorozat következő videója. A sorozat a VOLT Film augusztusban indult utazós mozija, ami ezúttal a Dunakanyart mutatja be egy gyönyörű drón videón, Pallag Péter rendezésében.

„Miután meghallgattam a dal demo verzióját és megtudtam, hogy a Dunakanyar a téma, az volt az első gondolatom: repüljünk” – mesélte Pallag Péter, rendező.

„Habár a dal látszólag az első nagy szerelemről és egy szép nyári estéről szól, valójában inkább egy szomorkás visszaemlékezés a gondtalan ifjúkorra, szóval a hűvösebb, őszi hangulat különösen jól jött hozzá, nem beszélve a gyönyörű színekről, amik ilyenkor megfestik ezt a környéket” – fejtette ki a rendező.

A forgatást nagyon sok tervezés és fejlesztés előzte meg, hiszen a rendezői változathoz egy vágatlan jelenetet szerettek volna, ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy egy közel 15 km hosszú légi útvonalat kellett megtervezni a drón számára. A repülés során kétszer is keresztezték a Dunát, ráadásul mindennek szinkronban kellett lennie a zene szerkezetével.

„Sosem csináltam még hasonlót és őszintén szólva nem is láttam ilyesmit videoklipben, szóval László Petivel, a drónpilótával elég sok váratlan helyzettel és technikai nehézséggel kerültünk szembe a tesztrepülések és a forgatás során is” – tette hozzá Pallag Péter.

A nehézségek azonban végül megoldódtak, és egy varázslatos klip lett a végeredmény.

Forrás: hirado.hu

Szólj hozzá