Drónok kora

A dubaji koronaherceg magyar fotós drónvideóját díjazta

Daróczi Csaba ismert magyar természetfotóst az a kitüntetés érte, hogy Dubajban, a világ legnagyobb összdíjazású versenyén 4. lett a kiskunsági szikes tavakról forgatott bámulatos, drónnal készített videójával. Az alkotás színei, alakzatai és perspektívái egyediek és szemet gyönyörködtetőek, különleges módon bemutatva a Kiskunság páratlan természeti értékeit, gazdag állatvilágát. Daróczi Csaba munkáját Zalán Adorján segítette a videó vágásával.

A Soltvadkerten élő alkotót kiváló természetfotósként ismeri a téma iránt érdeklődő közönség, számos magyar és nemzetközi díj tulajdonosa. 2017-ben és 2018-ban is elnyerte a Varázslatos Magyarország pályázat fődíját, és több európai (például német, spanyol, belga, román és orosz) versenyen szerzett előkelő helyezéseket.

Daróczi Csaba az alábbi facebook-posztban számolt be a sikerről, amelyhez – sokakkal együtt – hírportálunk is őszintén gratulál.

“Úgy érzem, kevés ilyen este adódik még az életemben mint ami a tegnapi volt. Ugyanis a dubai operában az állam minisztertől vehettem át a HIPA pályázat díját. Ez a pályázat a világ legnagyobb összdíjazású versenye, és alapítója és patrónusa maga a dubaji korona herceg. Az idén 51 000 fotós 62 000 pályamunkával vett részt a versenyen. Érdekes módon most nem fotóval nyerem, hanem egy videóval amit a kiskunsági szikes tavakról készítettem. A kisfilm vágása Zalán Adorján munkáját dícséri, hatalmas köszönet érte.”

Szólj hozzá