Hírek Ipari drónok

A dróntechnológia áll az új agrár képzés középpontjában

Vegyél részt az ország egyik legsikeresebb precíziós képzésében, ami egyedülálló módon a drónos alkalmazásokat állítja a középpontba!

Az agrár-digitalizáció megállíthatatlanul terjed. Előreláthatólag tíz éven belül a piaci viszonyok között működő mezőgazdasági vállalkozások többségében adat-alapú, tudásvezérelt precíziós gazdálkodást folytatnak, mert ezt a gazdasági környezet is kikényszeríti. A Szegedi Tudományegyetem azoknak kíván segíteni, akik kezdetektől tudatos alakítói akarnak lenni e folyamatnak. Képzésükben a fő hangsúlyt a drónos monitoringra helyezik, ami várhatóan a leggyorsabb fejlődés előtt áll a precíziós mezőgazdaságon belül.

A koronavírus sok problémát és nehézséget okozott, de hasznos tapasztalatokkal is járt. Hatására a felsőoktatási intézmények hatékony és innovatív oktatási módszereket próbáltak ki, amelyek hatékonynak bizonyultak, ezért a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara is online levelező oktatás (blended learning) formában indítja most precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzését.

Az új képzési forma lényege, hogy az elméleti anyagot három féléven keresztül távoktatás formájában kapják meg a hallgatók, míg a gyakorlati képzés továbbra is közvetlen részvétellel zajlik olyan helyszínen, ahol az oktatás minősége szempontjából az a legalkalmasabb.

A távoktatás teljes rugalmasságot biztosít. A hallgatók akkor és annyiszor nézik, olvassák, tanulják a leckéket, ahogy az számukra a legmegfelelőbb. Addig gyakorolhatják az ellenőrző feladatokat, amíg jól nem megy – nincs stressz, nincs időkényszer. Az oktatók online és személyes (csoportos) konzultációs lehetőséget is biztosítanak.

A képzés felelős vezetője: Dr. Sisák István tudományos főmunkatárs. A képzés önköltséges, díja: 200.000 Ft/félév. Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 31.

A jelentkezés feltétele:

  • Agrár szakterületen szerzett BSc, MSc, főiskolai vagy egyetemi diploma. Ebben az esetben precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök megnevezésű diplomát kap a végzett hallgató.
  • Műszaki és természettudományi szakterületen szerzett BSc, MSc, főiskolai vagy egyetemi diploma. Ebben az esetben precíziós agrárgazdálkodási szakember megnevezésű diplomát kap a végzett hallgató.

A szak tanterve és a jelentkezési lap letölthető az intézmény honlapjáról.

Forrás: Szegedi Tudományegyetem

Szólj hozzá