Hírek

A drónszállítás globális piaca folyamatosan növekszik

A drónos csomagkézbesítés globális piaca várhatóan jelentős növekedést fog mutatni a következő években a gyorsabb kézbesítés iránti növekvő keresletnek köszönhetően. A nagy logisztikai cégek pedig várhatóan továbbra is uralják a drónos csomagkézbesítési piacot majd – így summázható a  „Drone Package Delivery Market Global Market Report 2023” című jelentés.

glogal0

A Market Research Future napokban megjelent friss jelentése szerint a globális dróncsomag-kézbesítés a következő években várhatóan egyenletes ütemben fog növekedni. A 200 oldalas tanulmány a piac olyan főbb szereplőit emeli ki, mint az Amazon, a United Parcel Service of America, a Zipline, a FedEx és a DHL International.

A kutatók a piac különféle aspektusait vizsgálják, például annak méretét, piaci részesedését, a trendeket és előrejelzéseket. Emellett átfogó elemzést adnak a piac kulcsszereplőiről és stratégiáikról.

Az előrejelzési időszakban várhatóan Észak-Amerika uralja majd a dróncsomagok kézbesítési piacát, ezt követi Európa és az ázsiai csendes-óceáni térség. A jelentés azt is leszögezi, hogy a drónok csomagkézbesítésre való használata egyre nagyobb teret hódít az olyan feltörekvő gazdaságokban, mint Kína és India.

glogal1

A kutatók részletes elemzést adnak a piac versenyhelyzetéről, beleértve a főbb szereplők vállalati profilját is. A jelentés tartalmazza a piac előtt álló kihívásokat, például a szabályozási kérdéseket és a biztonsági aggályokat.

A tanulmány konkrét példákat említve kitér arra is például, hogy az Amazon közel egy évtizednyi tervezés után 2022 decemberében indította el Prime Air drónos szállító szolgáltatását. A Prime Air számos kudarccal szembesült és már elbocsátásokra is kényszerült. A programot először 2013-ban hirdették meg azzal a céllal, hogy a csomagokat négy-öt éven belül kézbesítsék, de a szabályozási kihívások és a technikai nehézségek késleltették az előrehaladást.

2019-ben az Amazon engedélyt kapott az FAA-tól a drónok vizuális látótávolságon kívüli tesztelésére, de még nem kezdte meg kereskedelmi műveleteit. A közelmúltban megjelent hírek szerint a cég több tucat alkalmazottat bocsátott el dróncsapatából, mivel a működés egyszerűsítésére és a költségek csökkentésére törekszik.

 

Szólj hozzá