Hírek Dróntechnológia

A DJI legújabb “drónja” egy robottank

A DJI kevesebb, mint egy hónappal első akció kamerájának bevezetését követően bemutatta első oktatási robotját. A RoboMaster S1-et – amelyet a vállalat két éve fejleszt – egy DJI által támogatott robotika verseny ihlette.

A robotot a DJI szétszerelve forgalmazza, így biztosítva az eszköz felépítésének és technológiájának minél jobb megismerését; a 46 részből körülbelül 2-4 óra alatt lehet összeállítani a tankot. Az S1 moduláris felépítése lehetővé teszi módosítását és további külső gyártmányú tartozékok, például hangszórók vagy LED-ek csatlakoztatását is.

robotmaster modular

A robottank 31 érzékelővel van felszerelve, melyek segítik a környezet feltérképezését, így a DJI legújabb drónjaihoz hasonlóan az S1 is vezérelhető mozdulatokkal és reagál a környezetében található objektumokra.

Az S1 a gyártó szerint játékra, versenyzésre és oktatási célokra egyaránt alkalmas. A DJI videós oktatóanyagai által, a felhasználók elsajátíthatják a Scratch 3.0 és Python programozási nyelveket, melyek segítségével a lehető legtöbbet hozhatják ki a gépből.

s1

A RoboMaster S1 a hírek szerint 500 dolláros árcédulával kerül a mai napon forgalomba.

Forrás: DJI

Szólj hozzá