Hírek

A Safran és a Volocopter együttműködése

A Volocopter és a Safran Electrical & Power a 2023-as Paris Air Show-n bejelentette, hogy aláírták a megállapodást az elektromos függőleges fel- és leszálló (eVTOL) repülőgépek következő generációs erőátviteli rendszerének kifejlesztésére. A megállapodás kiterjed a teljes elektromos hajtásláncra, az elektromos hajtásrendszertől (EPS), az akkumulátoregységeken és az energiaelosztó rendszerekig. Az eVTOL-ok jelentik az elektromos repülés következő lépcsőfokát. Ez a feltörekvő iparág a meglévő tömegközlekedési hálózatokat egészíti ki a városi területeken fenntartható, akkumulátoros repülőgépekkel, amelyek biztonságos és csendes közlekedési módot kínálnak majd.

Safran CEO sitting in the VoloCity scaled 1 scaled

A cégek több évtizedes repülőgép-fejlesztési tapasztalatot egyesítenek. Olivier Andriès  a Safran vezérigazgatója így fogalmazott: „A Volocopter úttörő szerepet tölt be a városi légi közlekedésben. A Safran mindig lépést tartott a korral, és innovációt hajtott végre a légi közlekedés szén-dioxid-mentesítésére.”

CHS 70A1373

Dirk Hoke a Volocopter vezérigazgatója szerint „a hajtáslánc-fejlesztésben vezető Safran-nal való együttműködés lehetősége több szinten is izgalmas. A francia-német iparági együttműködés kiváló példája az európai technológiai innováció globális szintű versenyképességének megőrzése érdekében.”

Volocopter and Safran CEO stand in front of the VoloCity scaled 1 scaled

A Safran Electrical & Power a világ egyik vezető repülőgép-elektromos rendszer fejlesztő és gyártó cége. A vállalat kulcsszerepet játszik a berendezések villamosításában, valamint az elektromos és hibrid meghajtási szektorban. 11 500 alkalmazottat foglalkoztat 13 különböző országban.

Szólj hozzá