Hírek Drónok kora

Piknikezz szombaton repülők árnyékában!

Drónreptetést, tankbemutatót láthatnak, lézerharcban vehetnek részt és kipróbálhatják egy Mig-29-es repülőgép szimulátorát is azok, akik ellátogatnak szombaton a szolnoki RepTár Piknikre.

reptar piknik

Az interaktív repülőmúzeum meglévő élményelemein – a 4D mozin, a szimulátorparkon és a csúszópályán – kívül kipróbálható lesz beszállókártya vásárlása esetén a Mig-21, JAK-52 gyakorlógépek, a Mig-29 vadászrepülőgép pilótafülkéje, valamint egy Mig-21 pilótafülke is.

172 éves a Pest-Szolnok vasútvonal, ez alkalomból a MÁV Nosztalgia Kft. a Nyugati pályaudvarról különvonatot indít Szolnokra. A múzeum látogatói megtekinthetik a nosztalgiakocsikból álló szerelvényt.

Mivel a szombat a repülésről szól, több tíz méter magasságba emelkedhetnek a vállalkozó kedvűek, akik a szabadesés élményét is átélhetik, ha leugranak a Big Air Bagről.

A kalandorok lézerharcban tehetik próbára ügyességüket, hat méter magas mászófalra küzdhetik fel magukat, a legbátrabbak űrhajós kiképzésen vehetnek részt egy 3D karika segítségével. Ezen kívül a Felelős Szülők Iskolájával együttműködve lesz kutyás bemutató, tudományos játszóház és műhely.

A pákozdi Katonai Emlékpark munkatársainak jóvoltából kézigránátdobó-gyakorlaton, alaki kiképzésen és egy huszárságtörténeti vetélkedőn is részt vehetnek a látogatók.

A Magyar Honvédség és az MH 86 Szolnok Helikopter Bázis jóvoltából a RepTár fölött Gripen vadászgép, valamint Mi-24 típusú harci helikopterek érkezése várható.

További információ a RepTár honlapján található.

Szólj hozzá